Wat doen we?

Invocate is een ontwerp­bureau. We ontwerpen fysieke en digitale oplossingen die ervoor zorgen dat mensen elkaar, een product of een proces beter begrijpen.

Technieken Thema's & toepassingen Stages & vacatures

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn een multi­disciplinair, analytisch en creatief ontwerp­bureau. Of het nu gaat om hele open vraagstukken of juist concrete ontwerp­opdrachten, we helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor een kennismaking en verkenning van de mogelijkheden!

Projecten

Contact

Toepassingen

Visie & strategie

Invocate biedt verschillende co-design formats en serious games die u helpen uw team, bedrijf of organisatie gezamenlijk na te laten denken over een visie en strategie.

Klantcommunicatie

We ontwikkelen 3D product­configurators en VR demonstrators die uw klanten inzicht geven in uw producten.

Training & opleiding

Een groot deel van onze serious games wordt regelmatig in het onderwijs ingezet. U kunt ze ook gebruiken als aanvulling op bestaande trainingen of opleidingen.

Organisatieadvies

Een frisse blik doet vaak wonderen. Onze serious games en co-design werkvormen zorgen hiervoor. Bijvoorbeeld door de organisatie in een spel­vorm na te spelen (en verbeteren) of door processen tegen het licht te houden in een co-design traject.

Teambuilding

Dreigt uw team of organisatie vast te lopen of denkt u dat het beter kan? We beschikken over verschillende werkvormen om een team spelenderwijs weer in beweging te krijgen.

Thema's

Burgerparticipatie

We hebben ruime ervaring met het ontwikkelen en inzetten van serious games voor burger­participatie. Naast maatwerk bieden we Stadtego als kant en klare oplossing voor het betrekken van stakeholders bij besluitvorming.

Ketensamenwerking

Veel van onze serious games zijn gericht op het geven van nieuwe perspectieven op complexe keten­samenwerking. Dit doen we o.a. voor logistiek, maar bijvoorbeeld ook voor verpakkings­ketens en ontwerp­processen.

Logistiek & onderhoud

De afgelopen jaren hebben we een aantal serious games ontwikkeld die gaan over onderhoud en logistieke ketens. Ze zijn geschikt voor zowel professionals als het onderwijs. De Service Supply Chain Game is het meest actuele en populairste spel in deze categorie.

Innovatie & Maakindustrie

Op het gebied van VR en 3D werken we veel voor de maakindustrie. De virtuele fabriek helpt bijvoorbeeld met het inrichten van fabrieken en productie­lijnen. We werken aan interactieve 3D visualisaties van robots en ontwikkelen online product­configurators.

Werk- en leefomgeving

We begeleiden steeds meer projecten op het gebied van werk- en leefomgeving. We richten ons met name op het ophalen en analyseren van wensen op het gebied van werk- of leefomgeving en het vertalen van deze wensen naar een concept­ontwerp. Dit ondersteunen we met fysieke en digitale co-design technieken.

Overige diensten

Workshops

Bent u op zoek naar een interactieve en praktische kennis­making met bijvoorbeeld co-design, virtual reality of serious games? Dan zijn onze workshops misschien interessant voor u. Naast een beknopte introductie gaan we in de workshops direct aan de slag met de techniek of methode in kwestie, toegepast op uw organisatie of vraagstuk.

Gastcolleges

Invocate verzorgt regelmatig lezingen en gast­colleges over specifieke onderwerpen, zoals serious gaming, user centred design. De lezingen bieden een combinatie van theoretische achtergrond en voorbeelden uit onze eigen praktijk en zijn daarom interessant voor zowel professionals als studenten.

Opleiding

Voor bedrijven en organisaties die zelfstandig één van onze serious games in willen zetten bieden we opleidingen tot spelleider. Dit geldt o.a. voor Stadtego, de Service Supply Chain Game en de Logistic Support Game.

Stages & vacatures

Word je enthousiast van ons werk, en denk je er op de één of andere manier iets aan toe te kunnen voegen? Neem dan contact met ons op om te kijken of het klikt! Er zijn ook altijd mogelijkheden voor stages of afstudeertrajecten.

Contact

Lees verder

Producten

Gaming

Co-design

3D & VR

Invocate

Projecten

Over ons

Vacatures

Contact

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2021 Invocate